Erilaisia elämyksiä ja uusia voimavaroja

Voimavaralähtöisyys on koko toimintamme ydin. Lisää voimavaroja saat hyvästä ja maistuvasta ruuasta, hyväksyvästä ja arvostavasta ilmapiiristä, keskusteluista, kuuntelusta ja kysymisestä, pysähtymisestä ja hiljentymisestä, erilaisesta miljööstä ja ympäröivästä luonnosta.

Saat lisää voimia sekä ”sisältä että ulkoa”. Ihmismieli tuottaa paljon hyvää, joka odottaa vain löytämistään. Myös saaristoluonto tarjoaa paljon erilaisia, jaksamista lisääviä elämyksiä ja kokemuksia.

Sisäisten voimavarojen vahvistamiseen löydät meiltä rauhaa ja tilaa. Tarjoamme myös tukea ja empatiaa, jos haluat pohtia omaa elämääsi yhdessä meidän kanssamme. Ilmapiiri on arvostava ja kuunteleva, joten myös keskustelut muiden vieraidemme kanssa antavat lisää voimia.

Luonto ja meri ovat täällä lähellä. Nautitko hetkestä kalliolla vai saatko uutta puhtia veneilystä tai kalastuksesta? Meri on tuonut aiemmin toimeentulon, nyt se tarjoaa erilaisia kokemuksia ja elämyksiä.

Saatko voimia kylän raitilla vanhoja rakennuksia katsellessasi? Kylätien päässä oleva vanha tuulimylly tarjoaa perspektiivin elämään. Kylän vanhat rakennukset ja pihat henkivät rauhaa, mutta myös elämän jatkuvuutta ja kasvun mahdollisuutta.

Iloitsetko luonnon kasvusta ja monimuotoisuudesta? Pihapiirissä on kymmeniä erilaisia kukkia, joiden kasvua voi ihailla varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Muuttolintuja voi ihailla makasiinin seinustan penkillä istuen tai lähiluonnossa liikkuen.

Nautitko yhteisestä tekemisestä ja olemisesta? Meillä olet osa ”kapteenintalon ja mummolan arkea”. 

Teemme yhdessä ruokaa ja jokainen voi osallistua oman jaksamisensa ja osaamisensa mukaan. Ruokkimista kaipaa myös kissamme Viiru Pesonen. Pihalla voit hoitaa kukkia tai yrttejä, verstaalla voit tehdä puutöitä ja liiterissä voit hakata halkoja. Teemme myös retkiä lähiluontoon ja saaristoon, mielenkiinnon ja olosuhteiden mukaan. Kohteita mm. Kasnäs, Bengtskär, Rosala, Hiittinen, Högsåra ym.