Majatalo

Majatalo Onni ja Rauha sijaitsee Turun saaristossa, Kemiön saaren etelärannalla, parin kilometrin päässä meren rannasta. Toimimme linturikkaan peltoalueen keskellä suojaisassa ja kasvulle otollisessa paikassa. Täällä kasvavat mm. viinirypäleet ja peikkopähkinä, samoin kuin posliinihyasintti, kevätkaihonlemmikki ja monet muut todella harvinaiset kasvit.

Kylämme on osa suomalaisen merenkulun historiaa ja majatalomme toimii 1850-luvulla rakennetussa, mutta perinteet säilyttäen entisöidyssä kapteenin talossa. Tällä tilalla on asuttu ainakin vuodesta 1669. Tilalla on n. 250-neliöinen päärakennus, navettarakennus ja piharakennus verstaineen ja tienhaaran maamerkkinä toimiva vanha ruokamakasiini kellotorneineen.

Päärakennuksessa on tiloja kahdessa kerroksessa, alakerrassa ovat yhteiset tilat ja yläkerrassa majoitushuoneet. Tupakeittiö on Majatalomme sydän, jossa tehdään yhdessä ruokaa paikallisista raaka-aineista ja nautitaan itse tehdystä hyvästä ruuasta. Tuvan tummat kattohirret ja leveät lattialankut, samoin kuin leivinuuni ja puuhella luovat aivan omanlaisensa tunnelman.

Päärakennuksen sali on todellinen erikoisuus. Perinteiset puitteet antavat mahdollisuuden pysähtyä miettimään oman elämän kulkua ja etsimään uutta suuntaa. Kiinnostavan ja ajatuksia herättävän esineistön keskellä on hyvä pysähtyä lepäämään tai miettimään.

Majoitut kotoisasti yläkerrassa, jossa on kolme erilaista huonetta (Ewa, Erica ja Ele´). Yläkerrassa on myös yhteinen aulatila ja wc- sekä kylpyhuone. Huoneet on sisustettu vanhaan tyyliin, mutta sängyt ovat uudet ja parhaan mahdollisen levon antavat Unikulman sängyt.