Majatalon teemoja

Voimavarat

Työssä tai elämässä väsyminen on entistä yleisempää. Tähän ei kuitenkaan tarvitse jäädä, vaan oman elämänsä kulkuun voi vaikuttaa. Käymme yhdessä läpi elämäntarinoitamme, tunnistamme voimavaroja vähentäviä tekijöitä ja etsimme keinoja voimavarojen lisäämiseen. Keskitymme myönteiseen ajatteluun ja voimavaroihin. Etsimme voimia antavia tilanteita ja paikkoja sekä nautimme kaikilla aisteilla. Saamme lisää voimia jakamalla myönteisiä kokemuksia muiden vieraiden kanssa. Työtapoina ovat elämäntarinat, keskustelu, kysely, kuuntelu ja voimavarojen sekä niiden lähteiden tunnistaminen.

Ravintorikas ruoka ja jaksaminen

Olemme sitä mitä syömme ja ruoka on paras lääkkeemme, ovat sanontoja, jotka tahtovat muun kiireen keskellä unohtua. Ravintorikkaalla ruualla on erittäin suuri merkitys sekä fyysiseen että henkiseen jaksamiseen. Olemme itse kokeilleet erilaisia ravintoon liittyviä suuntauksia viimeisten vuosien aikana ja löytäneet hyvän ja terveellisen, mutta samalla maukkaan ja ravintorikkaan arkiruuan. Hyvä ruoka syntyy yksinkertaisista raaka-aineista vähällä vaivalla. Teemme yhdessä ruokaa, jonka maku voittaa taatusti teollisen ruuan maun. Perehdymme myös proteiinien, öljyjen ja hiilihydraattien osuuteen ravinnossa ja jaksamisessa. Työtapoina ovat yhdessä tekeminen, nauttiminen ja pienet tietoiskut.

Saaristoluonto

Luonto on ehtymätön voimavarojen lähde. Japanissa kehitetään metsään liittyviä hyvinvointipalveluja ja Euroopassa puhutaan puutarhanhoidon myönteisestä vaikutuksesta. Me sekä liikumme aktiivisesti luonnossa että nautimme luonnon rauhasta. Sään ja olosuhteiden mukaan kävelemme, pyöräilemme, veneilemme, kalastamme ja vierailemme muissa saaristokohteissa. Vuoropäivinä lepäämme ja etsimme erilaisia rauhan ja hiljaisuuden lähteitä lähiluonnosta. Istuskelu ikiaikaisilla kalkkikivikallioilla tai männyn siimeksessä erilaisia luonnon ilmiöitä havainnoiden rauhoittaa ja tuo perspektiiviä jo elettyyn ja tulevaan elämään. Työtapoina ovat erilaiset yhdessä tai pienryhmissä tehtävät aktiviteetit sekä rauhoittuminen erilaisissa luontokohteissa. Jaamme myös ryhmässä kokemuksia luonnon merkityksestä ja vaikutuksesta.

Lisää virtaa ihmissuhteista

Itsetuntemus ja ihmistuntemus ovat sosiaalisen ja henkisen hyvinvoinnin kulmakiviä. Hyvällä itsetuntemuksella parannat omaa ja lähimmäistesi jaksamista sekä työssä että kotona. Tunnistamalla omat vahvuutesi ja kehittämällä niitä, helpotat sekä omaa että toisten olemista. Olemme erilaisia, mutta jokaisella on paljon sellaisia voimavaroja, joita voi valjastaa yhteistyön kehittämiseen. Oman ajattelun ja toiminnan vaikutus on suuri ihmissuhteissa, erityisesti parisuhteessa tai vanhemmuudessa. Asiaa pohditaan sekä yhdessä että yksin. Itsetuntemusta ja ihmissuhteita kehittäviä harjoituksia on myös tarjolla tarpeen ja kiinnostuksen mukaan.

“Arkiretriitti”

Haluatko pysähtyä miettimään elämääsi ja tulevaisuuttasi? Meille retriitti tarkoittaa pysähtymistä tärkeiden asioiden äärelle. Pysähtymisen tarve saattaa liittyä sairastumiseen, työpaikan haasteisiin tai perhe-elämän tilanteisiin. Tarjoamme levollisen ilmapiirin keskellä mahdollisuuden pohtia ja miettiä juuri sinulle tärkeitä asioita. Katsomme hieman mennyttä, pysähdymme tähän hetkeen ja etsimme keinoja selviytyä tulevaisuudesta. Yhtenä tärkeänä osana retriittiä on hyvin asioiden tunnistaminen ja niiden varassa eteneminen. Tarjoamme mahdollisuuden myös hiljentymiseen, jos se sopii tällä hetkellä sinulle paremmin.

Tule meille, sillä hyvä olo ja levollisuus rakentuvat sekä omien ajatustesi ja voimavarojesi että hyvinvointia tukevan ympäristön ja ihmissuhteiden avulla.